Cezayir Menekşesi

cezayir-meneksesi.jpg

Cezayir Menekşesi büyük orta ve küçük olmak üzere üç şekildedir. Görüntüsü ile beğeni toplayan Cezayir menekşesi faydaları ile de bilinmektedir.

Eflatun beyaz ve mor renkte beş yapraklı çiçekleri bulunan Cezayir menekşesinin en iyi yetiştiği iklim ılıman iklimdir. Zengin minerallere sahip toprakta daha sağlıklı yetişir. Yetiştirildiği alanın nemli ve ışıklı bir yer olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Yaprak döken bir çiçek olmadığı için yaz kış yeşil kalır. Boyu 30 ile 40 cm arasında değişir. Zakkumgiller ailesinin bir üyesi olan bu çiçeğin anayurdu hakkında kesin bilgiler bulunmamaktadır.

Çiçeklerini mayıstan itibaren açmaya başlar. Yaz boyunca ara ara yeni çiçek verir. Çok kök veren bir bitkidir. Yatay uzanan ve toprağa değen dalları bazen köklenir, bu durum bitkinin geniş alanlara yayılmasını sağlar. Toprağa serpilen tohumlarının gelişmesiyle de bitki geniş alanlara yayılabilmektedir.

cezair-menekse

Gelişimi çok yavaştır. Daha hızlı büyümesi isteniyorsa ara sıra yeri değiştirilmelidir. Kirli havadan pek etkilenmediği için şehirlerde bahçede kolaylıkla yetiştirilebilmektedir.

Çiçeğin yaprakları kurutularak çay olarak tüketilebilmektedir. Ayrıca vücuda sürüldüğünde ağrı kesici etki yapabilmektedir.

cezairCezayir Menekşesi Faydaları:

Beyne giden kanalları açar ve beyin damarlarına daha fazla kan gitmesine yardımcı olur. Bu durum hafızanın güçlenmesini sağlar.

Dikkat eksikliğinin tedavisinde etkilidir.

Mikrop öldürücü etkisi vardır.

Kanser hücrelerinin oluşma riskini azaltır.

İştah problemi olanlar çay olarak tükettiklerinde iştahları açılır.

Kadınların adet dönemlerinde rahatlatıcı etki yapar.

Yavaş iyileşen yaraların daha hızlı kapanmasını sağlar.

Yüksek tansiyona iyi gelir.

Sindirim sistemi üzerinde önemli etkileri vardır. İdrar sökücü özelliktedir.

Afrika Menekşesi İçin Tıklayınız

Share this post

PinIt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top