Ciltte meydana gelen çıbanlar, irin taşıyan lezyondur ve sert bir yapıya sahiptir. Daha çok bağışıklık sistemi güçsüz düştüğü zaman ortaya çıkar ve vücudun her bölgesinde çıkabilmektedir.
Sümbül Soğanı: Sümbül soğanını ezerek süt ile birlikte pişirmelisiniz. Daha sonra merhem haline getirilmelidir ve çıbanın olduğu yere sürülmelidir.
Ebegümeci: Bu bitkinin kökleri ve yapraklarını kaynatın ve lapa hale gelmesini sağlayın. Daha sonra çıbanın üstüne sürün.
Aslan Pençesi: Aslan pençesini öncelikle ezin, daha sonra da lapa halinde çıbanın olduğu yere sürün.
Mührü Süleyman Kökü: 10 gram mührü Süleyman kökünü bir bardak suyun içine koyun ve kaynatın. Kaynama işlemi için 15- 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra lapa halinde çıbanın üstüne koyun.
Keten Tohumu: Toz haline getirdiğiniz keten tohumunu bal ile karıştırarak macun haline getirin. Daha sonra çıbanın üstüne sürünüz. Bu yöntem çıbanı daha çabuk kurutacak ve ağrının hafiflemesini sağlayacaktır.
Çuha Çiçeği Yaprağı: Taze çuha çiçeği yaprağını temin ettikten sonra çıbanın üstüne koyun ve mümkün olduğunca yeni yapraklar ile değiştirin.
Lahana Yaprağı: Lahana yaprağını ıslatın ve daha sonra çıbanların üzerine sarın. Günde 2 veya 3 defa değiştirilmesi tavsiye edilir.

ciban-nasil-cikar
Sumak Yaprağı: Sumak yaprakları öncelikle ezilmeli ve ufalanmış 20 gram yaprağı kaynamış bir bardak suyun içine koyunuz. 10 veya 15 dakika beklettikten sonra, çıbanlı bölgeye kompres yapın.

Share this post

PinIt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top