Tiroit bezinde ki büyüme sonucu yutkundukça boğazda aşağı yukarı inip çıkan şişkinlik guatrın en büyük belirtisidir. Guşa adı ile de bilinen bu hastalığın tıp dilinde k ismi de “Struma”dır. Guatrın diğer belirtileri ise, öksürük ve nefes darlığıdır. Diğer guatr belirtileri, tiroit bezinin iki yanında ki kabarıklıklar ve şişliklerdir. Guatr için aşağıda yer alan bitkisel reçeteleri uygulamanız sizin açınızdan faydalı olacaktır.
Meşe Kabuğu, Sirke: Bir avuç meşe kabuğunu 8 su bardağı miktarında ki bir kaba koyunuz ve 20 – 25 dakika kadar kaynamasını bekleyiniz. Sonra temiz bir tülbent bulun ve elde edilen suya batırın. Son olarak da bu tülbenti boynunuza sarınız, üzerine de yün bez dolayınız. Bu tedaviyi 1 hafta uygulamanız tavsiye edilmektedir.
Su, Kereviz: 2 adet kerevizi 2 bardak suya doğrayın ve 5 – 7 dakika kaynatın. Kaynattıktan sonra süzün ve tüketin. Günde 3 defa bir çay bardağı içmelisiniz.
Tereyağı, Kına, Mayalanmış Hamur: 1 kaşık(çorba kaşığı) kınayı ve 1 kaşık(çorba kaşığı) tereyağını, 2 su bardağı mayalanmış hamurun içine atınız ve merhem haline gelesiye kadar yoğurunuz. Temiz bir tülbent bulduktan sonra, tülbente bu karışımı sürün ve guatrlı bölgeye sarınız.

guatr-bitkisel-tedavi-3098
Şeker, Baharlı Tere Tohumu: Baharlı tere tohumunu( 1 çorba kaşığı kadarını) havanda iyice dövdükten sonra, 1 kahve fincan dolusu şeker(toz şeker) atınız. Günde 3 kez bir kaşık(çorba kaşığı) yiyiniz.

Share this post

PinIt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top