Uzmanlar, boy kütle endeksi normal olan kişilerin günde 3-6 porsiyon meyve tüketmesinin gerekliliğini söylüyorlar. Fakat, altını çizerek belirli rahatsızlıkları olan kişilerin meyve tüketiminde dikkatli olmasını söylüyorlar.
Belirli miktar ve porsiyonların üstünde meyveler, fazla karbonhidrat sağlayacağından yağa dönüşür. Özetle meyve yiyerek kilo alabilir ve şişmanlayabilirsiniz. Bunu önlemek için yemek sonrası meyve tüketmemek ve 3 öğün öncesi meyve tüketmek gerekiyor. Böylece yemeklerde hem daha az yiyecek hem de yediğiniz yiyecekler içinde ki mineral ve vitaminlerin bağırsaklarda emilimi artacaktır.
Kilolu ve obez hastalarda, doktorlar meyve önerirler. Fakat, bilinçsizce tüketilen meyve obeziteyi arttırır. Bu nedenle hekim tavsiyesine uymak gereklidir. Özellikle şeker hastalığında ve karaciğer hastalıklarında belirli meyvelerin tüketilmesi önerilmez. Beyaz üzüm, karpuz, kavun ve incir gibi meyveler şekeri hızla arttırabilirler. Genelde bu tarz rahatsızlıkları olanlara elma, portakal, çilek önerilir.
Kurutulmuş meyveler, içerdikleri vitamin ve mineralleri daha yüksek olanlarıdır. Kurutulmuş kayısı, incir gibi meyveler aynı zamanda antioksidandırlar. birçok hasatalığa faydalıdırlar.Fakat kurutulmuş olanlarda da uzmanlar 3-4 adet gibi sınırlar koymaktadır. Bu adetlerin üstünde tüketilen meyveler ilerleyen dönemde ciddi sıkıntılar doğurabilirler. Hızlı kilo alma, bağırsak ve mide sorunları ve şekerin artması fazla meyve tüketmenin sonuçları olabilir.
Portakal, greyfurt, çilek, mandalina, limon, kuşburnu, böğürtlen, elma, armut, ayva, erik, üzüm, hurma, nar, dut, kiraz, vişne, kavun, karpuz gibi meyveler kansere karşı koruyucudur fakat günde 3 porsiyon ile sınırlanmalıdır.
Meyveler içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde bizim için çok faydalıdır. Vücudumuz ve metabolizmamız için gerekli olan meyvelerin tüketiminde dikkat etmemiz gereken şeyler var. Her şeyin fazlası zarar verdiği gibi, meyvelerin de fazlası vücudumuzda belirli rahatsızlıklara neden olmaktadır.