Tıp dilinde scarlauna ismiyle bilinen kızıl hastalığının belirtileri, baş ağrısı, boğaz ağrısı, havale, bulantı ve titremedir. Bu belirtilerin arkasından, vücudun bazı bölgelerinde kızarmalar görülür. Dil, beyaz bir hal alır ve bu hastalık bulaşıcıdır. Kızıl için tavsiye edilen bitkisel reçeteler ise, aşağıdadır.
Frenk Üzümü: Temiz bir tülbent temin edin ve bu tülbente 1 avuç frenküzümü koyun. Tülbenti sıkın ve suyunun çıkmasını sağlayın. Günde 3 kez, bir kahve fincanı içilir.
Karaçan Dikeni, Su: Karaçam dikeni(1 avuç), 10 bardak suyun içine atın ve 15 dakika kaynattıktan sonra, banyo suyunuza ilave edin. Daha sonra banyonuzu yapın.
Ahududu: Ahududuyu(1 avuç), temiz bir tülbentin içine koyun ve tülbenti sıkıp suyunu çıkarın. Günde 3 kez 1 çay bardağı tüketin.
Civanperçemi, Su: 30 gram civanperçemi, 4 bardak suyun içine koyun ve 10 dakika kaynattıktan sonra süzün. Günde 3 kez, bir çay bardağı miktarında tüketin.

indir-13
Çuha Çiçeği: 1 tatlı kaşığı çuha çiçeğini, bir çay fincanı kaynar suyun içine atın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Son olarak süzün ve tüketin. Günde 2 kez 1 çay bardağı tüketilir.
Adaçayı: Kızıl hastalığı için, adaçayı oldukça etkili bir çaydır ve günde iki kez adaçayı ile gargara yapılmalıdır.
Atkuyruğu: Bir fincan kaynar suya, atkuyruğu(iki çay kaşığı) atılır ve demlenmesi için 7 – 10 dakika bekletilir. Daha sonra süzün ve günde iki kez bu karışım ile gargara yapılır.

Share this post

PinIt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top