Kuru incir Özelikleri ve  Faydaları

Kış aylarının koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlıyor.

Gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını sağlıyor. Kuru incir içerdiği ‘benzaldehit’ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor. Magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve B2 vitaminin yüzde 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor.

 Kuru inciri çok faydalı bir kış meyvesidir .kuru incir kan yapıcı bir besindir.Kuru incir sindirim sistemine özellikle çok faydalı bir kış yiyeceğidir. Taze çıktığında çok kısa ömrü olduğu için insanlar fazla tüketemiyor.  Genelde Ege Bölgesi’nde yetişiyor. Taze tüketildiği gibi kış aylarında da kurusunun tüketilmesi gereken bir ürün. Bağırsakların çalışması için mükemmel bir antioksidandır

kuru-incirin-faydalari_646x340

 Kuru İncirin aralıklarla tüketilmesi gerekiyor. Çünkü aşırı yenildiği zaman şişmanlığa sebebiyet verebilir. Günlük bir iki tane yenilmesi faydalı olur. Bademle yenildiğinde insanın sinir sistemini yatıştırır” ifadelerini kullandı.

Kuru incir, en yüksek lif içeriğine sahip meyvedir. Sadece 1 adet kuru incir 2 gram lif sağlamaktadır, ki bu tavsiye edilen günlük ihtiyacın %20’si’dir. Son 10-15 yılda yapılan araştırmalar sonucunda, bitkisel gıdalarda bulunan liflerin sindirim sisteminin düzgün olarak çalışması açısından çok önemli olduklarını ortaya koymuştur. Besin olarak alınan lifin sindirime yardımcı olduğu ve bazı kanser türlerinin riskini azaltmada etkili olduğu bilinmektedir. Beslenme uzmanları tarafından lif alımını artırmanın en iyi ve en ideal bir yolu olarak, lif açısından zengin olan incir tüketimini önermektedirler.

fig leaf

 

KURU İNCİR YAPRAĞI

Kurutulmuş incir yapraklarıyla hazırlanan dekoksiyon, Hemoroit (basur) ve çıbanlara karşı etkilidir.

Körpe incir yaprakları, havadar ve güneş görmeyen bir yerde kurutulur. Bu yapraklar parçalanır. 2-3 tatlı kaşığı kurumuş yaprak bir bardak Suda 30 dakika kadar kaynatılır. Böylece hazırlanan dekoksiyonla ıslatılan bez basur memesine sürülür ya da çıbanlara sarılır. ayrıca  Hemoroite karşı bu dekoksiyondan günde 2-3 bardak içilir.

 ÖNERİ : Kuru incirleri bir kovanoza koyup üzerini gömecek kadar zeytin yağıyla doldurun .2 gün bekletin .böylece  incirler yumuşayacak ve zeytin yağı incirlere lezzet katacaktır. aynı zamanda incirde olduğu gibi zeytin yağının kabızlığa olan faydasından da yararlanmış olacaksınız. her sabah aç karna iki incir yiyin. bir saat içinde kabızlık sorununu çözecektir. incirleriniz bitince zeytin yağını muhafaza edin her defasında aynı yağı incirleri yumuşatmak için kullanabilirsiniz.

Share this post

PinIt

1 Reply to “Kuru incir Faydaları Nelerdir?”

  1. Murat dedi ki:

    aydından kuru incir satın aldım. ve dediğiniz karışımı yaptım hem cinsel açıdan daha iyi hale geldim hemde daha zinde oluyorum. Sabahları 3 tane yediğim zaman ikindiye kadar açlık hissetmiyorum herkeze tavsiye ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top