Kurutulmuş Meyvelerin Faydaları

Kurutulmuş meyvelerin yaş meyvelere göre bir takım avantajları vardır. Dengeli tüketilmesi durumunda vücudunuz için gerekli olan mineral ve vitaminleri sağlayacağından metabolizmanız için yararlıdır ve ara öğünlerde tüketilmesi içini iyi bir seçenektir, kilo vermeniz için size yardımcı olacaktır. Herhangi bir katkı maddesi içermeyen kurutulmuş meyvelerin birçok faydası bulunmaktadır.

Kurutulmuş meyveler, aynı miktardaki taze halinden daha fazla lif içermektedirler. Bağırsak hareketlerinizi düzenler. Kabızlık sorununu engellemekte iyi bir yardımcıdır.

kuru-meyveler Kansızlığı önler. Kuru üzüm ve kuru kayısı özellikle yüksek miktarda demir içerir. 100g kuru kayısı 100 g biftekten iki kat daha fazla demir içerir. Fakat Bitkilerdeki demir emilimi kırmızı etten daha azdır. Bunu arttırmak için, aynı öğünde C vitamini de alınmalıdır. Kivi,çilek, biber, domates, gibi

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Sarı meyveler Avitamini, betakaroten ve C vitamini bakımından zengindirler, kayısı, limon, papaya, ananas gibi. Bunlar bağışık sisteminizi güçlendirdiği gibi cilt sağlığınıza ve saçlarınıza da iyi gelir.İçerdiği kalsiyum kemiklerinizi güçlendirir.

 İçerdiği mineraller kan basıncınızı düzenler, yüksek tansiyon ve benzer birçok kalp rahatsızlığına karşı sizi korur.Kurutulmuş meyveler, iyi bir antioksidan kaynağıdır.

 Kısacası kurutulmuş ürünlerin birçok faydası vardır. Lezzetlidirler ve şekerleme yerine çocuklar ve yetişkinler tarafından tüketilebilirler. Ara öğünlerde tüketilmesi uygundur. Yoğun çalışma temposu olanlar, masa başı işi olanlar tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Enerji verir yorgunuluğunuzu alır, açlığınızı giderir, zindelik verir.


kuru-meyveler-neye-iyi-geliyor-642x320Gıdalara uygulanan kurutmanın birçok amacı vardır. Ürün, kurutma işlemiyle nem kaybederek mikroorganizma gelişimi sağlanmış ve diğer reaksiyonlara karşı korunmuş olur. Doğru kurutma işlemi ile renk, tat, koku, aroma ve besin değeri gibi kalite özellikleri de korunması sağlanır. 

 Özenle seçilen meyve ve sebzeler yıkama, ayıklama, kabuk soyma, doğrama ve çekirdek çıkarma gibi ön işlemlerden geçtikten sonra kurutuma işlemine alınır. Meyve ve sebzeler sıcaklığa duyarlı olduğu için düşük sıcaklıklarda etkin bir kurutma yapılması önemlidir. 

Share this post

PinIt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top