Bahar aylarında yetişen bu bitki, ülkemiz de sıkça görebileceğimiz bitkilerden ve Yozgat ve Sivas gibi yöreler de daha çok bulunuyor. Ekşimsi bir tada sahip olan bu kuzukulak otu killi toprakları oldukça sevmektedir. Nemin yoğun olduğu havalar ile de arası oldukça iyi olan kuzukulak bitkisi, direk güneşin vurduğu yerler de yetişmiyor ve gölge yerler bu bitkinin yetişmesi için büyük önem arz ediyor.

Kuzukulak Otunun Faydaları

A, B ve C vitaminlerini içinde barındıran kuzukulak otu, potasyum ve demir açısından da önemli bir kaynaktır. İçinde ki C vitamini sayesinde, Diş dökülmeleri ve diş kanamalarına karşı oldukça etkili bir bitkidir. Kuzukulak yapraklarının bağırsaklar için iyi bir tedavi yöntemi olduğu ve böbreklerin daha iyi çalışmasına sebep olduğu da bilinmektedir. Safra ve idrar söktürme özelliği olan kuzukulak, kabızlık problemi çekenler için de önerilen bitkiler arasında yer alır. Basurun tedavisinde kullanılan bu bitki, bitkinlik durumlarında da tüketilmektedir. Vücutta oluşan çıbanların giderilmesinde de etkili olan kuzukulağın tohumları demlendiği takdir de, emzirme döneminde ki kadınların sütünde de artış sağlamaktadır.

Kuzukulak Otu Kullanımı

Domates ve peynir ile birlikte kuzukulak kullanarak kendinize lezzetli bir salata yapabilir ve C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kuzukulağı yaprakları bir litre suda demlenerek içilebilir ve günde 2 bardak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

indir (3)

Kuzukulak Zararları

Aşırı tüketimi halinde ishal, kusma ve en önemlisi kalbe zarar verebilmektedir. Bu yüzden fazla kullanılmaması gereklidir. Ayrıca, gut ve romatizma hastaları ile böbrek hastalarının bu otu tüketmemeleri tavsiye edilir.

Share this post

PinIt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top