Öncelikle olgun ve en iyi kalitedeki meyve ve sebzeleri seçin.
Seçilen meyve ve sebzeler, yaklaşık 15 dakika süresince, su ve sodyum bisülfitten oluşan bir solüsyon içinde bekletilmelidir. Sonrasında solüsyondan çıkarılarak anında kurulanmalıdır. Bu işlem gıdanın doğal renk ve lezzetini korumaya yardım eder.
Bu adımda gıdayı yanan sülfür dumanını ile sülfüre maruz bırakın. Bu işlem gıdanın içindeki A ve C vitaminlerini muhafaza etmeye yarar.
Bir sonraki adımımız meyve ve sebzelerin doğranması ve dilimlenmesidir.
Meyve ve sebzeleri temiz bir tepsiye koyun. Hava sirkülasyonu iyi olan bir tepsi kullanmaya çalışın. Tepsiyi taşacak kadar doldurmayın.
Doğal güneş ışınlarını veya varsa dehidratör kullanarak meyve ve sebzeleri kurutabilirsiniz. Diğer yaygın yöntemler solar veya fırın kurutuculardır. Kuruturken Düzenli aralıklarla kuruma sürecini takip edin.
Yiyeceğin beklenen görünümünü göz önünde bulundurarak kuruma işleminin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol edebilirsiniz. Kurutulmuş sebzeler sertleşip daha kırılgan bir şekle dönüşürken, meyveler genellikle daha esnekleşme eğilimindedirler ve sadece çekerek koparabilirsiniz.
Kurutma işleminin tamamlandığına emin olduktan sonra, meyve ve sebzeleri temiz ve hava geçirmeyen poşetlere doldurabilirsiniz. Gerekirse poşetleri vakumlayarak havalarını alın.
Son olarak doldurduğunuz paketleri buzdolabınıza yerleştirin. Bu noktada dikkat etmeniz gereken husus, yıl boyunca, donmaya uygun bir ısıyı muhafaza etmektir.