Saçkıran Sebepleri ve Bitkisel Çözümü
Bu tür hastalıklarda bilinmeyen bir nedenle bağışıklık sistemi kendi hücrelerini yabancı olarak görüp bu hücrelerle savaşmaya başlar. Bu durumda kıl kökleri etrafında bulunan lenfosit denen hücreler sitokin olarak bilinen kimyasallar salgılarlar ve bu da saçlarda dökülmeye neden olur. Saçkıran hastalığının beslenmeyle bir ilgisi olmadığı belirlenmiştir. Saçkıran genellikle stresli bir olaydan sonra başlayabilir. psikolojik durum düzelmeye başlandığında saçkıran hastalığında da eş zamanlı düzelmeler görülür.
Yaygın saç kaybı durumunda. Kortizon içeren haplar, PUVA ışık tedavisi uygulanabilir. Fakat bu tedavilerin bir takım yan etkileri vardır. Bu nedenle genellikle Hastalığın tedavisinde bitkisel tedavi yöntemi kullanılır. Fakat bu tedavilerin sonuçları değişkendir. Ne yazık ki bu hastalıkta kesin ve hızlı çözüm sağlayabilecek tedavi yoktur. Hastalık yavaş bir şekilde kendiliğinden iyileşebilir. Bazen yeni gelen saçlar beyaz veya gri renkte olabilir ve daha sonra orijinal rengine döner..
Saçkıran hastalığının kendiliğinden geçmesini beklemek oldukça zaman alabilir. Bu süreyi kısaltmak için çeşitli yöntemler vardır. bunlardan bazılarını sizin için listelemeye çalıştım. bu uygulamalarla bir senede iyileşecek olan hastalığı 6 ay gibi bir süreye indirmek mümkün.

- Öncelikle Tedaviye hastalıklı yerdeki saçları traş etmekle başlayın ve Saçları haftada en az iki kere yıkayın. 6 bardak suya bir avuç buğday kepeği koyun ve 5 dakika kaynatın. Süzün ve Suya bir bardak taze sıkılmış limon suyu koyup saçınızı yıkayın..
- Bir kahve fincanı yeni sıkılmış kuru soğan suyu ile bir çorba kaşığı zeytinyağı karıştırılır ve problemli bölgeye sürün. bunu haftada bir uygulayın
- Bir miktar taze ak kızıl ağaç yaprağı mikserden geçirilir. Bir tülbent yardımıyla suyu sıkılıp elde edilen öz suyu hastalıklı bölgeye sürülür.
- Bir litre suyun içine toz haline getirilmiş bir avuç defne tohumunu ekleyip lapa olana kadar kaynatın ve ılıdıktan sonra lapayı hastalıklı yere sürün.
Mantar Kaynaklı Saçkırana Bitkisel Çözüm
Bazı durumlarda saçkıran hastalığı mantar enfeksiyonuna bağlı olarak gelişir. Mantar kılların içerisinde ilerler ve bu kılların zayıflamasına ve çabuk kırılmasına neden olur ve kıllı bölgede kılsız veya az kıllı bir bölge oluşur. Saç kıran genelde baş bölgesinde olmakla beraber ,sakalda,vücut tüylerinde de olabilir.mantar kaynaklı saçkıran için bu bitkisel yöntem uygulanabilir.
Havana 3 diş sarımsak ve bir miktar tuz ekleyip dövün daha sonra içine 2 damla alkol ekleyin, saç kıran olan bölgeyi temiz bir havluyla silin, tuzla birlikte ezdiğiniz sarımsağı merhem sürer gibi bu bölgeye sürün.
Bu işlemi haftada 1 gün uygulayın, en geç 3 hafta sonunda saçkıran olan bölgede kıllar çıkmaya başlayacaktır.
çok faydalı bir yazı. paylaşım için teşekkürler. Kulağımın arka kısmında bir bölgede saç kıran sorunu yaşıyorum. ciddi bir bunalım dönemindeyken başladı ve 6 aya yakın bir zaman oldu ne yazıkki iyileşmedi. bu yöntemleri deneyecem umarım işe yarar.