Yarasa Çiçeği
Nadir bulunan türlerden biri olan Yarasa Çiçeği, bu ismi çiçeklerinin yarasaya benzer oluşundan almıştır. yarasa şeklindeki çiçekleri ile farklı bir görünüme sahiptir.Latince ismi tacca olan, sıcağı seven bir bitki türüdür. Yarasa çiçeği soğuk hava şartlarına dayanıklı değildir bu nedenle soğuk havalarda iç mekana alınması gerekir. soğuk hava şartlarına karşı onu korumak şartı ile Hem dış hemde iç mekanlarda yetiştirmek için uygundur.
Yarasa Çiçeği Tohumu Nasıl Çimlendirilir
Öncelikle tohum ekim dönemi olarak mutlaka sıcak havalar seçilmelidir ,toprak ısısı da yüksek olmalıdır. tohumları çimlendirmek için yarı yarıya olacak şekilde torf ve perlit karıştırılır, bir miktar su eklenerek nemli hale getirilir.
– Suyun daha iyi süzülmesi için toprağa perlit ya da turba yosunu karıştırabilirsiniz.
– Tohumları önceden nemlendirilmiş toprak karışımının içine 2,54 cm derine ekin.
– Tohumları ektikten sonra saksıyı plastik poşet içine yerleştirin ve etrafını lastik ile bağlayın. Bu işlem tohumlar için belli bir nem seviyesi yaratacaktır.
– Poşet kaplı saksıyı doğrudan değil de dolaylı olarak güneş ışığı alabileceği bir yere yerleştirin
– Yarasa bitkisinin başarılı bir şekilde çimlendirilmesi için en önemli faktör toprak ısısını yüksek ve sabit tutmaktır.
– Mümkünse poşet kaplı saksının sıcaklığı 80 ile 85 derece aralığında olmasına dikkat edilmelidir. Tohumların çimlenmesi 1 aydan 9 aya kadar sürebilir. O yüzden sabırlı olmalısınız.
Tohumlar çimlenmeye başlayıp ilk yapraklarını verdiğinde 7,5 cm çaplı bir saksıya şaşırtma yapılır.