Zehirli Bitkiler
Beyaz Yılankökü
Uzun Zincirkemiği olarak da bilinen Beyaz Yılankökü , yüksek oranda zehir içerir ve anavatanı Güney Amerika’dır. Çiçekleri beyazdır ve açtıktan sonra içindeki küçük çekirdekler rüzgarla beraber etrafa yayılır.
Yüksek oranda tremetol denen maddeyi içerir ve bu madde insanları direkt olarak değil de dolaylı yollardan öldüren bir maddedir .
Hayvanlar bu çekirdekleri yediğinde, etlerine ve sütlerine bu madde karışır. İnsanlar bu ürünleri tükettiğinde süt hastalığı olarak bilinen bu ölümcül hastalığa yakalanırlar.
Striknin Ağacı
Zehirli ceviz ya da Siyah Albatros olarak da bilinen Striknin Ağacı, çok büyük olmayan bir ağaçtır ve anavatanı Hindistan ve Günay Doğu Asya civarlarıdır.
Ağacın aralarında,yeşille turuncu arasında değişen renklerde bulunan ağaç tohumları yüksek derece zehir içerir .
Bu zehirler striknin ve Brusindir. Maddelerin 30 miligramı bir yetişkini öldürmek için yeterlidir.
Omurgalarda şiddetli kasılmalara sebep olur ve canlı kıvranarak hayatını kaybeder.
İngiliz Porsukağacı
Porsukağacı’nın yetiştiği bölgeler Afrika’nın kuzeyi,asyanın güneybatısı ve avrupadır.
Küçük ya da orta büyüklükte bir ağaçtır ve kırmızı yumuşak bir kabuğa bürünmüş çekirdekleri vardır.
Sadece çekirdeğin etrafını kaplayan kabuk zehirsizdir.Bu da kuşların meyvenin etini yiyip etkilenmeden çekirdeklerinin yaymasına sebep olur.
50 miligramı bir insanı öldürmek için yeterlidir. Semptomlar arasında nefes almada güçlük,kas kasılmaları,döküntü ve son nokta olarak da kalbin durmasıdır.
İleri derecede zehirlenmelerde ölüm öyle hızlı olur ki diğer semptomlar görülmez bile.
Melek Trompeti
Melek trompetleri çiçek veren bitkilerdir. Anavatanı Güney Amerika’nın tropikal kısımları olsa da, tüm dünyada bulma mümkündür. Melek trompeti ismini sarkan trompet şeklindeki ince tüylerle kaplı çiçeklerinden gelir. Çiçeklerin boyu 14-15 santimetre arasında değişiklik gösterecegi gibi, pembe,beyaz,sarı gibi renklerde olabilir.Bitkinin tüm kısımları alkolait gibi toksik madde barındırır.
Bitkiden zaman zaman çay ya da halisünasyona neden olan maddeler elde edilebilir. Zehir oranı bitkiden bitkiye değişiklik gösterir hatta bitkinin her kısmında farklı oranda zehir bulunur.